Ridefysioterapi

På Nittedal Hestesenter tilbyr vi ridefysioterapi for både voksne og barn flere dager i uka. Det er en ridefysioterapeut som leder timene, og vi prøver i størst mulig grad å tilpasse timene etter elevene. Vi har rolige og trygge hester, og undervisningen foregår i ridehall og på tur. Rytterne må ha med seg en assistent som kan hjelpe til med å leie hesten. En ridetime er 30 min ridning, pluss 15 min til på- og avstigning. Foreløig er det kun satt opp timer onsdag formiddag.

Alle ryttere må ha en henvisning fra legen, og ta den med til første ridetime.


Egenbetaling: kr 215,- per gang, som faktureres av rideskolen i forkant av hvert kurs (høst/vår).


Timene ledes av Ingvild Lillefjære som er utdannet fysioterapeut, ridefysioterapeut og trener 1 via Norges Rytterforbund. Hun har mange års erfaring som ridefysioterapeut for barn og voksne. Ingvild er aktiv konkurranserytter i dressur, sprang og feltritt, og har mye undervisningserfaring fra rideskole og ryttere med egen hest.


Kontakt: Anine Andreassen, anine@nittedalhestesenter.no, tlf: 920 15 772


Om ridefysioterapi:

Ridefysioterapi kan kun itøves av spesielutdannede fysioterapeuter. Det er hestens bevegelser som danner grunnlaget i behandlingen, der hestens bevegelser blir overført til pasienten. Hesten er også unik i sin evne til å lese mennesker, og blir stadig mer brukt i psykisk helsevern.


Hvem kan begynne på ridefyioterapi?

Ridefysioterapi er nyttig for brukere med mange forskjellige problemstillinger. Hestens bevegelser virker hemmende på spasmer og kan øke rytterens mobilitet. Gjennom ridning får rytteren trent balanse, styrke og koordinasjon. Samværet og samarbeidet med hesten er givende, og rytterne setter pris på å komme seg opp i høyden og ut i naturen.