Ridefysioterapi

På Nittedal Hestesenter tilbyr vi ridefysioterapi for både voksne og barn. Tidspunktet er fredager kl 11, med forbehold om endringer.

 

Det er en ridefysioterapeut som leder timene, og vi prøver i størst mulig grad å tilpasse timene etter elevene. Vi har rolige og trygge hester, og undervisningen foregår i ridehall og på tur. Rytterne må ha med seg en assistent som kan hjelpe til med å leie hesten. En ridetime er 30 min ridning, pluss 15 min til på- og avstigning. 

Alle ryttere må ha en henvisning fra legen, og ta den med til første ridetime.

 

Egenbetaling: kr 250,- per gang, som faktureres under ett for X antall ganger. 

 

Timene ledes av Siv Neraker som er utdannet fysioterapeut og ridefysioterapeut.

 

Kontakt Siv Rye Neraker på tlf 97 78 48 80, eller send oss en mail til anine@nittedalhestesenter.no 

 

Om ridefysioterapi:

Ridefysioterapi kan kun itøves av spesielutdannede fysioterapeuter. Det er hestens bevegelser som danner grunnlaget i behandlingen, der hestens bevegelser blir overført til pasienten. Hesten er også unik i sin evne til å lese mennesker, og blir stadig mer brukt i psykisk helsevern.

 

Hvem kan begynne på ridefyioterapi?

Ridefysioterapi er nyttig for brukere med mange forskjellige problemstillinger. Hestens bevegelser virker hemmende på spasmer og kan øke rytterens mobilitet. Gjennom ridning får rytteren trent balanse, styrke og koordinasjon. Samværet og samarbeidet med hesten er givende, og rytterne setter pris på å komme seg opp i høyden og ut i naturen.